Telia logo

Annonse


Priskrigen på bredbånd er i gang

Telia logo

Dermed er priskrigen på bredbånd i gang i Sverige etter at Bredbandsbolaget, som eies av Framtidsfabriken, tidligere i uken lanserte sine planer om utbygging av et høyhastighetsnett i hele Norden.

Borettslag
– Vi vil begynne med kunder som bor i flerfamiliehus. Og vender oss i første omgang til borettslag, med en målsetting om å koble 1 million kunder til bredbåndsnettet i løpet av to år, sier Marianne Nivert, nettdirektør i Telia.

Ifølge Nivert vil Telia raskt starte innsalget av tjenesten, for at selskapet før nyttår kan danne seg et bilde av markedet.

Annonse


Priskrig
Det finnes flere bredbåndstilbydere i Sverige, men Telia vil komme i direkte konkurranse med Bredbandsbolaget, som tidligere denne uken fikk til en rammeavtale for 350.000 borettslagsleiligheter.

Denne avtalen fikk Bredbandsbolaget fordi de lå lavest i pris. Bredbandsbolaget tilbyr en tilkoblingsavgift på 2.000 kroner og 200 kroner i måneden for ubegrenset trafikk.

Avtalen ble gjort med en av Telias gamle, gode kunder.

Enda billigere
Nå vil Telia legge seg under denne prisen, og tilbyr en tilkoblingsavgift på 1.500 kroner og en fast månedsavgift på 200 kroner uansett oppkoblingstid.

Det er ikke bekreftet, men etter det ITavisen erfarer blir det Ericsson som skal være hovedleverandør for Bredbandsbolagets 15 milliarder kroners investering. Telia har heller ikke bestemt hvem som skal levere teknikken til den nye tjenesten.

– Vi ser også på DTM men har ikke bestemt noe foreløpig, sier Calus Clausen, teknisk direktør i Telia.

Bedre service
– Telia har bygget opp en sterk serviceorganisasjon i hele Sverige. Dette er vår styrke, sier Marianne Nivert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse