iBook

Annonse


iBook til Norge i oktober

iBook

– Vi vil få de første maskinene til landet i løpet av september, men dette er internasjonale versjoner. Apple iBook for det norske markedet vil være klare for i salg i oktober, sier Arne Odden i Apple Computer, Norge til ITavisen.

Oppgir ikke salgstall
Apple oppgir ikke salgstall for sine maskiner, men Arne Odden er meget fornøyd med salget av iMac i Norge, og regner med å kunne selge alt som kommer til landet av iBook.

Apple har tidligere hatt problemer med levering av de mest populære modellene.

Annonse


Søt maskin
Prisen på iBook vil ligge rundt 16.000 kroner inklusive moms. Maskinen er søt som bare det, og den fungerer også uten en tråd…

iBook kan nemlig utstyres med en finurlig funksjon kalt AirPort, som lar deg bruke maskinen hvor du vil uten å være koblet til veggen – opp til 45 meter fra et AirPort tilkoblingspunkt.

Virkelig bærbar
Apple har altså tatt konsekvensen av at telefonkontakter og kabler ikke alltid befinner seg der hvor du ønsker å bruke maskinen din.

Dette betyr at du ikke behøver å sitte på samme sted når du bruker maskinen, men kan sitte i senga eller i sofaen og surfe på Internett.

iBook i sekken
Maskinen er i A4-format, har avrundede kanter og et praktisk bærehåndtak som kan legges sammen og er ute av syne. iBook skal ifølge Apple også være bygget for å holde ut livet i en ryggsekk – og har ingen luker eller lås som kan brekkes.

Skjermen er en 12,1-tommers aktiv matriseskjerm, og maskinen er utstyrt med et 56K-modem, Mac OS 8,6 operativsystem og har en rekke programmer installert. iBook skal være så internettklar som en datamaskin i A4-formatet kan bli.