Annonse


GSM med ISDN-kapasitet

Allerede i oktober endres overføringshastigheten på mobilnettet, melder det danske telegrambyrået Børsen.

Bedre enn vanlig tele
I likhet med de fleste andre GSM-nett kjører Tele Danmark med en kapasitet på 9,6 kilobit per sekund. Dette endres nå til 38,4 kilobit. Dette er bedre enn hva svært mange brukere har på Internett fra sin vanlige telefon.

Neste sommer er lovet at kapasiteten skal økes igjen. Da til 57,6 kilobit per sekund. Dette er omtrent samme hastighet som når man kjører ISDN med en kanal. Dette er en utbredt ordning for hjemmebruk.

Annonse


Også til Norge
Telenor Mobil arbeider også med løsninger for raskere overføringer av data over mobilnettet, uten å ha konkrete datoer for når disse endringene vil bli gjennomført.

For å dra nytte av den økte hastigheten er det nødvendig med nye typer mobiltelefoner, som ventes på markedet sent i høst. Den økte hastigheten vil gi bedre utbytte for den som bruker mobilt kontor, og gir også muligheter for overførsel av levende bilder.