GPS-mottaker

Annonse


Store problemer med GPS

GPS-mottaker

Lørdag ble det globale navigeringssystemet GPS (Global Positioning System) nullstilt etter 1024 ukers drift.

Fungerer i 1024 uker
Systemet som ble tatt i bruk i 1980 benytter seg av radiosignaler fra satellitter til å formidle navigasjonsdata. Dette systemet ble utviklet til å ignorere kalenderdata, men den interne klokken som holder en presis tid basert på sekunder og uker, fungerer ikke i mer enn 1024 uker.

GPS-mottakere produsert før 1993 klarer ikke denne tilbakestillingen til uke null, og slutter å fungere.

Annonse


Problemer med Pioneer
En av disse er en GPS-mottaker fra Pioneer som benyttes i biler på det japanske markedet. I hele helgen mottok selskapet telefoner fra kunder som benytter de gamle GPS-mottakerne. 450 Pioneer-ansatte satt ved vakttelefoner for å hjelpe kunder med problemer.

Ifølge japanske myndigheter benytter nærmere 100.000 biler i Japan GPS-mottakere fra før 1993. Det var altså disse som fikk problemer med å finne veien hjem etter at systemene kollapset ved nullstillingen, melder Nando Media.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse