Royal daVinci

Annonse


Palm vant rettssak mot rival

Royal daVinci

Retten i det nordlige California ga denne uken Palm Computing medhold i kravet om en midlertidig stans i all distribusjon, salg, import og eksport av Olivettis Royal daVinci, melder 3Com.

Kravet gjaldt også overfor distributøren av DaVinci OS Software Development Kit (SDK), CompanionLink Software.

Direkte kopiert
Kjennelsen forbyr Olivetti og CompanionLink fra “direkte eller indirekte kopiering, import, eksport, eller salg i noe medium av Palm OS kildekode, objektkode eller noen programvare som stammer derfra”. Forbudet gjelder i påvente av utfallet av rettsaken.

Annonse


I kjennelsen noterte retten at Palm har klart å vise til at deler av Palm OS operativsystemets programvare ble direkte kopiert i daVinci produktene, i strid med de amerikanske lovene om opphavsrett.

Rettens kjennelse kom mindre enn tre uker etter at Palm la frem anklagen om krenkelse på deres opphavsrett mot Olivetti og CompanionLink.

Også i Hong Kong
Palm innledet også et søksmål om opphavsrett overfor EchoLink Design i Hong Kong. Dette selskapet er ansvarlig for utvikling av programvaren til daVinci-produktene.

Domstolen i Hong Kong ga EchoLink Design ordre om midlertidig stans i all kopiering, distribusjon, salg, import eller eksport av Palm Operating System kildekode eller EchoLink’s “NEXUS OS” kildekode, som Palm mener er i strid med deres opphavsrett, melder 3Com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse