Annonse


Sør-Amerika omringes av fiber

Fiber-ringen rundt Sør-Amerika blir på fantastiske 18.000 kilometer og prosjektet kalles South American Crossing (SAC). Ringen er et ledd i Global Crossings strategiske plan om utvikle et verdensomspennende fibernett, skriver Alvatel i en pressemelding.

Det vil bli landtak i Chile, Peru, Colombia, Panama, amerikanske Virgin Islands, Brazil og Argentina. Nettet skal være ferdig installert i løpet av første kvartal 2001.

700 mill. dollar
Selskapet Global Crossing har tildelt Alcatel internasjonalt en kontrakt på hele 5,5 milliarder kroner eller 700 millioner dollar. Alcatel skal levere bølgelengde-multipleksing-teknologi (WTM) for en undersjøisk fiberring som skal omringe Sør-Amerika.

Dette er den tredje kontrakten Global Crossing tildeler Alcatel. Tidligere har Alcatel sikret seg både den 6.000 kilometer lange Mid-Atlantic Crossing og Pan-European Crossing, som forbinder Storbritannia og Belgia.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse