Røgden, Bjørn

Annonse


Commit starter i Sverige

Røgden, Bjørn

Mange oppfatter nok Commit som en mobiltelefon-kjede. Det er et image kjeden ikke ønsker å ha.

– Vi skal være en totalleverandør for små og mellomstore bedrifter. For eksempel vil vi tilby Nokias Communicator 9110 og kamera som en løsning for dem som har det behovet, sier Bjørn Røgden til ITavisen.

Røgden er fast bestemt på at Commit skal vinne kampen om kundene. Og det kommer ganske sikkert til å gå på bekostning av en eller annen.

Annonse


Hvem forsvinner?
– Jeg tror enkelte forhandlere kommer til å legge ned eller gå konkurs i løpet av ikke så veldig lang tid. Det har vært en overetablering de siste årene og det vil merkes, sier Røgden til ITavisen.

Med noen få grep håper Røgden imidlertid at det ikke blir hans kjede som må stenge dørene.

– Vi skal til utlandet og starter i Sverige. I løpet av året regner vi med å ha ti butikker i Sverige, sier kjedesjefen.

Til Tyskland
Deretter satser Commit på, ved hjelp av investorer, å kjøpe opp en stor butikk i Tyskland. Det er nemlig der volumet er og siden Tyskland ikke har kjeder mener Røgden at Commit har endel å tilføre markedet i landet.

På hjemmebane føler nok Commit-sjefen pusten i nakken fra flere konkurrenter.

– Først og fremst Nordialog og Telehuset, men også NetCom og Klart Svar-kjeden er med i kampen om kundene, sier han.

Viktig med lojalitet
Røgden er klar over faren for at kjeden hans gaper over for mye og blir for stor. Men ved å være bevisst tror han ikke det byr på problemer.

– Vi skal ha stram styring på det vi driver med. Målet er jo at vi tjener penger på dette og da er også lojalitet viktig. Dette er momenter vi setter veldig høyt, sier Røgden og fortsetter:

– I starten krabbet vi rundt. Etter hvert begynte vi å gå og nå føler jeg at vi er i stand til å begynne å småjogge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse