Bottnia Internet Provider

Annonse


Svenskene surfer gratis

Bottnia Internet Provider

Det har vært mye blest om såkalte gratis surfetjenester i Norge. Men så langt er det ingen som tilbyr surfing med ordinære tellerskritt – uten abonnement i Norge.

Slår an i Europa
I England har gratisfenomenet slått an stort etter at blant annet elektronikkjeden Dixon lanserte Freeserve. I løpet av kort tid logget mer enn en million øyboere seg på tjenesten.

Til tross for at verdens største internettleverandør, America Online (AOL), investerte stort i å bygge opp sin egen betalingstjeneste i England har de fortsatt ikke passert kunde nummer en million. Dette har ført til at AOL har sett seg nødt til å lansere en rivaliserende tjeneste, Netscape Online.

Annonse


Svenske surfere
I 1997 startet Anders Lövbrand og Markus Aglander opp Bottnia Internett Provider (BIP). BIP.net tilbyr gratis aksess, e-post, hjemmesider og support. Selskapet tjener penger på annonser, som vises før sidene blir lastet ned, og samtrafikkinntekter fra telefoni.

De to gründerne fikk en knallstart før børsnotering, der selskapet ble verdsatt til 153 millioner kroner. Kundene har strømmet til og BIP har i dag om lag 235.000 registrerte surfere

Spray handler mye
I juni kjøpte det svenske nettselskapet Spray AB opp aksjemajoriteten i BIP. Spray er identisk med selskapet som i går, torsdag, kjøpte norske Nettavisen for 180 millioner.

Ettersom Spray nå får en solid fot i Norge, gjennom Nettavisen, øker sjansene for at også nordmenn snart får nyte av gratis Internett.

– Vi ser på muligheten for å sette i gang denne tjenesten blant annet i Norge. I og med den nye eierstrukturen i selskapet har vi nå muligheten til en kraftigere etablering fra dag én. Vi kan likevel ikke gi noen informasjon om når eller hvordan en slik etablering vil se ut, sier markedsdirektør Markus Aglander til ITavisen.