Annonse


Mobilen ”ingen” får

Da Nokia lanserte sin WAP-mobil (Wireless Application Protocol), Nokia 7110, i Cannes i slutten av februar i år opplyste de at telefonen ville være på markedet i juni/juli. Etter den tid ble det sagt at telefonen skulle komme i butikken her i Norge i august.

Ikke i august
Men halve august er gått og ingenting tyder på at 7110 kommer i løpet av de neste 14 dagene.

Ifølge opplysninger ITavisen har fått fra mobilkjeder er det grunn til å tro at Nokia 7110 ikke er i butikken før i oktober.

Tredje kvartal
På spørsmål om oktober er et bra tips svarer Sara Kullgren i Nokia Mobile Phones Scandinavia slik:

Annonse


– Nokia 7110 vil være på markedet i løpet av tredje kvartal.

I verste fall kan det bety at du ikke får tak i telefonen før i slutten av september – om du er heldig. Interessen for telefonen er nemlig stor.

Venter på WAP-standard
Den viktigste grunnen til at Nokias 7110 ikke er i salg til den tid Nokia lovte, er at mobilgiganten har ventet på hvilken WAP-standard som ble gjeldende.

I slutten av juni bestemte WAP Forum, der blant andre Nokia er medlem, seg for WAP 1.1 som den gjeldende standard. Tidligere var 1.0 standard. WAP 1.0 er for eksempel brukt i Siemens S25.

WAP 1.1 er sikrere
Telefoner med WAP 1.0-programvare kan ikke brukes til Internett i norske nett i og med at både Telenor og NetCom tilbyr tjenester som forutsetter den nye standarden – WAP 1.1.

Ved bruk av WAP 1.1 vil brukere av mobiltelefoner og annet trådløst utstyr være i stand til å bruke Internett/intranett på en enda sikrere måte enn med den tidligere versjon WAP 1.0.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse