Linux - Corel

Annonse


“Windowisert” Corel Linux

Linux - CorelCorel LINUX har et Windows-liknende grafisk brukergrensesnitt.

– Målet er å gjøre Linux enklere å installere og ta i bruk, sier Corel-sjefen Michael Cowpland.

Klar i november
Betaversjonen av Corel LINUX vil foreligge i løpet av september på www.linux.corel.com.

Den ferdige utgaven skal være klar før året er omme, sannsynligvis i november. Corel LINUX skal også leveres sammen med WordPerfect Office for LINUX som kommer i begynnelsen av år 2000.

Annonse


Enkel installasjon
Corel LINUX er basert på Debian/GNU-utgaven av Linux OS og omfatter dessuten K Desktop Environment (KDE).

Corel har forbedret det grafiske brukergrensesnittet og forenklet installasjonsprogrammet: Installasjon av Corel LINUX har bare fire trinn, mens enkelte andre Linux-varianter har 40 trinn.

Windows og Linux samtidig
Corel LINUX partisjonerer automatisk harddisken, og kan installere Linux i DOS/Windows partisjonen. Derved kan du opprette en Linux underkatalog og teste ut operativsystemet, før du eventuelt erstatter Windows.

Operativsystemet inneholder nettleseren og filbehandleren Corel Explorer, som brukes til å utforske harddisk, nettverk og Internett. Og med KDE Control Center er nettverks- og skriveroppsett like enkelt som i Windows.

Rikholdig nettsted
Corel LINUX Event Viewer har også et Windows-liknende grensesnitt. Event Viewer skanner systemet, varsler om feil og sørger automatisk for oppdateringer fra nettet. Corel byr også på nettstedet linux.corel.com med mye Linux-stoff, diskusjonsgrupper og linker.

Les mer på: linux.corel.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse