Cyber Yugoslavia

Annonse


Nytt land fødes på Internett

Cyber Yugoslavia

Alle kan bli borgere av den nye staten, men medfølgende statsborgerskapet følger det også visse forpliktelser – alle borgerne må blant annet bli minister i landets regjering, skriver BBC News.

Intervjuminister
Det er eksiljugoslaver med base i Amsterdam som står bak den nye staten. Slobodan ”Simke” Simovic, Minister for et intervju med BBC og Minister for alt mulig annet sier til BBC at bakgrunnen for initiativet var minnet om den staten de selv vokste opp i, et Jugoslavia preget av toleranse og etnisk mangfold.

Kanskje en betimelig påminnelse i dagens kriserammede stat preget av hat og etniske motsetninger?

Annonse


Grunnlovsendring enkelt
Grunnloven i Cyber Yoguslavia kan endres etter hvert som borgerne ønsker det, men et par ting er urokkelig: Ingen kan bli president, konge eller statsminister og alle ministerpostene er like viktige.

Simovic hevder videre overfor BBC at statsdannelsen er upolitisk, men ment som et seriøst innspill for å fremme toleranse.

Fem millioner?
5.000 mennesker har allerede søkt om statsborgerskap. Simovic lover at dersom staten får mer enn fem millioner innbyggere vil de be FN om 20 kvadratmeter slik at staten har et sted å plassere sine servere. Han regner ikke med at dette vil bli noe turistattraksjon, men vi i ITavisen er ikke like skråsikre.

Når statsdannelsen er et faktum vil det også bli lansert chat-muligheter og beskjedstavler etc.

Fra før av finnes det omtrent 175 mikronasjoner og virtuelle statsdannelser, skriver BBC, som karakteriserer Cyber Yugoslavia som den kanskje aller mest sofistikerte.

(OAM)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse