Gates, Bill NY2

Annonse


Bill Gates angrer

Gates, Bill NY2

Dommer Thomas Penfield Jackson forlanger at partene i saken mellom justisdepartementet og Microsoft skal levere sammendrag av saken tirsdag. Dette er et skritt mot en endelig avklaring.

Dommeren utelukker allikevel ikke at en dom i saken først vil falle sent i år, eller i løpet av neste år. Saken startet i oktober 1998.

Innovativ bedrift
Bill Gates har gitt avisen The New Yorker et eksklusivt intervju. Han hevder at det kanskje hadde vært best med et forlik i saken, men at det var nødvendig å ha et forlik som ville sikre at Microsoft fortsatt ville være en innovativ bedrift.

Annonse


– Jeg ønsket ikke en situasjon der vi måtte be om tillatelse for hver gang vi ville legge inn nye muligheter i våre produkter, sier Gates.

Kveler konkurrenten?
Det amerikanske Justisdepartementet mener Microsoft bevisst har gått inn for å skade konkurrenten Netscape. De hevder at Microsofts senior vice president Paul Maritz har sagt:

– Vi kommer til å kuttet Netscapes lufttilførsel. Alt de selger skal vi gi bort gratis.

Maritz benekter selv at han har sagt dette.

Reaksjon fra Gates
Bill Gates reagerer sterkt på Justisdepartementets påstand:

– En helt utrolig løgn, det er ikke til å tro. Har noen sagt dette? All vår e-post – hver eneste en av dem – er blitt undersøkt, sa Gates.

– Jeg skulle ønske vi kunne ha funnet personene som skal ha sagt dette. Da kunne vi ha tatt vedkommende, hengt ham, og vi ville ha sagt: Her er fyren som sa: ”- Jeg kommer til å kutte lufttilførselen deres”, fortsatte han.

Dommer Penfield Jackson har nå bedt partene om å samle sine versjoner av hva som er fakta i saken. Det er en et av de første skrittene mot hva som kan bli en fellende dom, melder Associated Press.

(jer)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse