Annonse


Mange PCer uten Internett

Telenor Nextel har 320.000 Internett-abonnenter. Internettilbyderen mener at at antall husstander på nett skal dobles. Med tilbud som frisurf skal en halv million PC-brukere uten abonnement lokkes ut i cyberspace.

Skal vi tro Telenor Nextel vil hjem uten Internett snart være en minoritet.

Inn i stua
Tall fra Gallup viser at det er om lag en halv million husstander som er knyttet opp til Internett. Samtidig er det over en million hjem med PC. Dette gapet vil Nextel snu ved å tilby abonnementsfri tilgang til Internett.

– Norge kan få verdens høyeste andel av husstander på Internett. Telenor regner med at vi kan passere 50 prosent innen utgangen av år 2000, men da må vi nå helt nye brukergrupper. Frisurf vil bidra til å realisere en slik ambisjon, sier prosjektansvarlig Pål Normann Johansen i Nextel.

Annonse


Trafikk boom
Nextel fikk i siste halvår fikk 80.000 nye kunder, og har nå totalt 320.000 nett-kunder. Til sammenligning har konkurrentene Tele2 og Telia har i overkant av 100.000 kunder hver.

Langt mer oppsiktsvekkende er økningen i antall surfeminutter. I fjor sommer surfet kundene totalt i fem tusen millioner minutter per uke. Nå er volumet steget til nærmere det dobbelte. Surfing utgjør nå en firedel av den totale teletrafikken, noe som er langt mer enn forventet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse