smartkort-posten

Annonse


Spill via Smartkort

smartkort-postenOslo vil i perioden 29. august – 3.september være arena for århundrets siste store begivenhet for verdens statskontrollerte spilleselskaper. Representanter fra spillselskapene i over 100 land samles i Oslo Spektrum og på Radisson SAS Plaza Hotel til kongressen Oslo Relations ’99 – en kongress Norsk Tipping er vertskap for.

Med hele spillverden på besøk vil Norsk Tipping benytte anledningen til å presentere et helt nytt spill-konsept, melder Posten SDS.

Identifiserer
Posten SDS smartkort-teknologi vil fungere som en identifisering av spilleren og som betalingsformidler.

Ved hjelp av smartkortet kan man delta i spillet fra forskjellig inngangsporter: Den tradisjonelle online-terminalen, mobiltelefon, skjermtelefon eller pc.

Annonse


Hvert sitt kort
Meningen er at kongress-deltakene skal få hvert sitt kort og dermed kunne delta i et lukket demonstrasjonsspill. På sikt vil smartkort-konseptet bli innført som en del av Norsk Tippings ordinære spill-tilbud i Norge.

Kortet vil inneholde Mondex for kontantløsningen samt Postens Elektroniske ID.

Elektronisk ID
Mondex International, et datterselskap av MasterCard, har utviklet et system for elektroniske penger på kort.

Den elektroniske ID er en sammensatt funksjon som legges i smartkort for identifisering av personer og til sikker bruk av elektroniske tjenester. Elektronisk ID gir unik identisering og sikker utveksling av informasjon i åpne nett.

Identifikator bygges opp av for eksempel navn, personnummer, eventuelle tilknytninger til private forhold, organisatorisk tilhørighet i firma eller roller gitt av offentlige etater.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse