Annonse


Ericsson på hodejakt

Internasjonal kompetanse fremfor svensk selvgodhet skal øyensynlig reise den falmende mobilkjempen.

Frierferd
Dalende markedsandeler i mobilmarkedet er ikke det eneste Ericssons må stri med om dagen. Mobilgiganten må nå ut på frierferd for å hente inn topp internasjonal telekompetanse, som kan få den akterutseilte giganten tilbake på rett kjøl.

– Spørsmålet har høy prioritet og var det første Kurt Hellstrøm tok tak i, etter tiltreden som visedirektør, sier informasjonssjef Pia Gideon til Dagens Industri.

Et britisk rekrutteringsfirma er satt på saken, og Ericsson håper oppdraget blir fullført snarest mulig. Det svenske telekomselskapet bekrefter sannsynligheten for at det blir en utlendingen som får finansjobben. Finansdirektøren vil dele kontor med Hellstrøm i London.

Annonse


Utenlandsk konsernsjef?
I følge Wall Street Journal er det også sannsynlig at til og med den nye konsernsjefen blir en utlending.

Ericsson har fått kritikk for att de ennå ikke har ansatt en nye finanssjef, til tross for at det lenge var kjent at Carl Wilhelm Ros skulle slutte 1 juli.

Løsningen Lars Ramquist som styreformann og daglig leder, er neppe heller ingen ideell løsning.

Selskapet må også ansette en ny informasjonsdirektør, da den nåværende, Lars Stålberg, vil trekke seg tilbake i slutten av året. Hvorvidt denne må snakke flytende svensk, sier Gideon intet om…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse