Netscape-logo (ny)

Annonse


AOL løfter ikke Netscape

Netscape-logo (ny)Netscapes 5 versjonen er langt fra ferdig, samtidig har verdens største Internett-leverandør, American Online (AOL), forlenget avtalen med Explorer.

Taper marked
Netscape, som gradvis har tapt markedsandeler og etter hvert blitt overskygget av Microsofts Explorer, får liten drahjelp fra AOL før neste år.

Verdens største Internett-leverandør, med nesten 20 millioner abonnenter, vil ikke bytte ut Explorer som standard-nettleser. Denne lanseres i løpet av kort tid i AOL versjon 5.0.

– Vi har forlenget avtalen med Microsoft som standard nettleser fram til januar 2001 da vi tror det er viktig å være buntet opp med Windows for å få plassering på skrivebordet til PCen hos folk flest, sier representanter for AOL til ITavisen.

Annonse


Venter og venter
Netscapefans har ventet lenge på 5.0 versjonen, og må trolig smøre seg med enda mer tålmodighet. AOL vil ikke gi noen spesiell dato, men regner med det skjer i løpet av året.

Internett-leverandøren lanserer imidlertid en gratis Internett-tjeneste i England for å stå imot suksessbedrifter som Freeserve. Denne tjenesten vil bli døpt Netscape Online, og disse brukerne blir naturligvis tvunget til å bruke Netscape.

Det skal imidlertid langt mer til enn Englands begrensede ”Internett-befolkning” for å vinne tilbake dominansen på nettlesermarkedet.

Ikke før AOL bunter Netscape med sin standard betalingsabonnement, tidligst i 2001, kan Microsoft bli overskygget.