wap-telefoner

Annonse


Nettbank via mobiltelefon

wap-telefonerBanken skal gjennom et samarbeide med mobiloperatøren Orange teste ut de nye banktjenestene basert på WAP (Wireless Application Protocol). Det skal også bli mulig å søke lån via mobiltelefonen, melder Total Telecom.

1.000 forsøkskunder
– Utprøvingen vil omfatte om lag 1.000 eksisterende og nye bankkunder, og skal begynne i høst, sier sjef Charles Storer i NWBs gruppe for nye medier.

Bankundene vil knytte seg opp til NWBs websider via en WAP-kompatibel mobiltelefon, som har en mikronettleser. Når hun først er online, vil kunden kunne velge ulike nettbanktjenester fra tekstbaserte menyer.

Nokia og Alctel
NWB har utviklet WAP-tjenesten for Nokias nye modell 7110, som kommer på markedet i løpet av denne høsten. Banken har også brukt en modell som allerede er på markedet, nemlig Alcatels OneTouch Pocket.

Men på sikt skal tjenesten være tilgjengelig for alle typer mobiltelefoner med WAP-kompatible nettlesere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse