Kyocera - satellittlf

Annonse


Iridium reddes?

Kyocera - satellittlf

Til tross for store forventninger har Iridum skuffet både teknisk og økonomisk. Selskapet har flere ganger unngått konkursdøden, takket være tålmodige investorer.

Tidsinnstilt bombe
Selskapet fikk i forrige måned utsatt betalingsforfall for tredje gang. Denne gangen til 11. august. Samtidig sa hovedinvestor Motorola at de ikke vil finansiere et tapssluk for evig tid.

Ifølge selskapets finansdirektør, Gordon Mondale, gjør selskapet fremskritti gjeldsforhandlinger. Til tross for optimismen vedgår han at risikoen for konkurs fortsatt er betydelig, skriver Total Telecom.

Annonse


Selskapet må punge ut med mer enn 6 milliarder kroner i forfalte lån, i tillegg til renter på nesten en milliard.

Kutter
Selskapet tror fortsatt at deres halvpriskampanje kan hjelpe selskapet på rett kurs.

– Vi registrerer at vi vokser etter at våre nye priser på utstyr og tjenester nådde markedet, sier Mondale til Total Telecom.

Selv om Mondale mener at selskapet er på vei opp, fortsetter aksjekursen til Iridium å falle som en skadeskutt satellitt. I løpet av året har aksjekusen falt fra om lag 40 dollar (319,6 kroner) til 6 dollar (48 kroner). Har du en milliard kroner på labben, kan du i dag overta alle aksjene.

Gigantene kniver
Motorolas luftige investering i Iridium ser ikke ut til å ha ødelagt verdien til den amerikanske mobilgiganten. Siden nyttår har selskapet klatret fra en verdi i underkant av 300 milliarder kroner til nesten 440 milliarder.

Ericsson som også har hatt en positiv børsutvikling, tross sviktende resultater, merker trykket. Kun usle 15 milliarder kroner skiller nå de to konkurrentene.