Bokselinux

Annonse


Linux knuser Microsoft

Bokselinux

Til tross for imponerende tall er det allikevel noen detaljer som indikerer at Linux-dominansen ikke er like sterk som annonsert, skriver Cnet.

Turbosalg
TurboLinux’ salg av deres Linux-versjon sto for 24 prosent av salget i første uken av juli. Til sammenligning solgte Microsoft Windows 98, inkludert oppgraderingsversjoner, om lag 22 prosent, i henhold til den japanske markedsanalysen fra Business Computer News.

Men regner man med salg av Windows til akademiske institusjoner stiger tallet opp mot 30 prosent, seks prosent mer enn TurboLinux.

Annonse


Opp som en løve….
I tillegg advarer analytiker Dan Kusnetzky hos International Data Corporation om at den første uken et nytt produkt kommer på markedet (i dette tilfellet Turbo Linux 4.0 red.anm) ikke er noen god målestokk for å forutsi langsiktige markedsandeler.

– Det er nesten alltid en topp ved lansering, og siden dabber det av, sier Kusnetzky til Cnet.

RedHat får konkurranse
TurboLinux er den største forhandleren av Linux i Japan. Selskapet byttet nylig navn fra Pacific HiTech for å tilpasse seg den globale etterspørselen etter det åpne operativsystemet.

I USA er det fortsatt RedHat som er den mest spredte versjonen av Linux. RedHat opplever i disse dager stor suksess på børsen, der selskapet er i ferd med å hente inn en halv milliard i frisk kapital.