Clinton, Hillary

Annonse


Hillary ble hacket

Clinton, Hillary

Det er i hvert fall disse man tror kan ha hacket seg inn på Fru Clintons hjemmeside (www.hillary2000.org). De som prøvde å komme seg inn på sidene tidligere i uken ble nemlig sendt rett videre til en side som drives av Friends of Giuliani (www.hillaryno.com), skriver CNN.

Rutes videre
Jerry Irvine, en ekspert på datahacking, fortalte CNN at det er stor sannsynlighet for at man har foretatt en delvis ”DNS poisoning” (DNS er servere som forteller hvilke maskiner man skal til når man skriver inn en www-adresse) eller en ”cache poisoning”. Dette vil føre til at potensielle surfere blir rutet videre til andre websider.

Lokalt problem
Drake Franklin, som jobber for et IT-selskap i San Jose, California, fortalte at han i flere dager hadde forsøkt å komme seg inn på sidene til Hillary Clinton, uten suksess.

Annonse


– Jeg sjekket med andre medarbeidere i bedriften og de kom rett til den faktiske Hillary-siden, mens min maskin er fanget på www.hillaryno.com, sa Franklin til CNN.

Det samme skjedde uansett hvilken nettleser som ble brukt.

Visste ingenting
Hockaday Donatelli Campaign Solutions, som står bak den rivaliserende websiden, nekter enhver form for kjennskap til hackingen, og de hevder at de ikke visste om problemet før de ble kontaktet av en journalist.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse