Nokia 7110

Annonse


Nokia vinner mobilkampen

Nokia 7110

De totale konserntallene for de tre selskapene er ikke direkte sammenlignbare, fordi både Ericsson og Motorola har et langt større produktspekter en mobiltelefoni – som er Nokias kjernevirksomhet.

Men ITavisen har sammenlignet Nokia mobiltelefonenhet (Nokia Mobile Phone) med tilsvarende segmenter hos Ericsson (Konsumentprodukter) og Morotola (Personal Communication).

Omsetningstoppen
Nokia kommer på en suveren 1. plass når det gjelder omsetning innen mobiltelefonsegmentet. Finnene omsatte i 1. halvår for 45,5 milliarder kroner.

Annonse


Ericsson kommer på en knepen 2. plass med sin omsetning på 18,9 milliarder kroner. Motorola er like bak på 18,8 milliarder kroner.

Vokser mest
Nokia har også den største omsetningsveksten, og økte salget i årets første måneder med hele 72 prosent fra samme periode i fjor.

Motorola kommer på 2. plass når det gjelder omsetningsvekst, der amerikanerne økte med 17 prosent.

Ericsson må stille i skammekroken i mobiltelefonprodusentenes eliteklasse. For svenskene reduserte salget i konsumentsegmentet med 8 prosent i 1. halvår.

Motorola størst
Hvis man (om enn noe urettferdig) ser på de totale konserntallene, er Motorola størst med en omsetning på hele 116 milliarder kroner. Ericssonr slå Nokia, siden svenskene omsetter for 87 milliarder kroner mot finnenes omsetning på 69 milliarder kroner.

På resultatsiden har Nokia mest igjen: 9 milliarder kroner, men Motorola sitter igjen med 4,2 milliarder kroner. Ericsson kommer på 3. plass med et resultat på 4 milliarder kroner.

Motorola har den beste resultatøkningen, der underskudd på ble snudd til overskudd – noe som utgjør en vekst på 132 prosent. Nokias resultat økte med 55 prosent, men Ericsson igjen ble jumbo med en nedgang i resultatet på hele 44 prosent.

Framtiden
Men selv om Nokia har mest å glede seg over når det gjelder regnskapstallene, er posisjonen truet. Finnene har utsatt lanseringen av sin nye topptelefon 7110, som skulle ha kommet i 1. halvår, men som nå kommer i løpet av høsten.

Motorola er i siget, og har tatt innpå den finske giganten – blant annet etter lanseringe av sin lille mobiltelefon, v3688.

Ericsson på sin side har riktignok fortsatt store problemer, men er kanskje det selskapet som er best posisjonert både i forhold til fremtidens mobiltelefoni (CDMA/UMTS) og i forhold til WAP (mobiltelefoner som personlige datamaskiner).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse