Amundsen, Bjørn

Annonse


Mobilpress under båtrace

Amundsen, Bjørn

Ifølge Amundsen forventer arrangøren oppunder 150.000 besøkende langs Festningskaia, på Rådhusplassen og i området rundt Aker Brygge ut mot Fillipstad kai. Rent dekningsmessig (området) er ikke det noe problem, men kapasitet (antall samtaler per stasjon) kan bli sprengt.

Solid økning
Derfor har Telenor Mobil ikke tatt noen sjanser, og utvidet GSM-nettet både på GSM-900 og GSM-1800.

– Når det gjelder kapasitet har vi utvidet kapasiteten helt opp til hele 35.000 samtaler i timen innenfor en radius av Spikersuppa, Rådhusplassen, Aker brygge, sjøsiden ut til Huk og tvers over til Nesodden, samt inn Bunnefjorden, sier Amundsen til ITavisen.

Annonse


Sammenliknet med tilsvarende tid i fjor er GSM-kapasiteten nesten fordoblet i det aktuelle området.

Huk – en flaskehals
– Vi kan likevel ikke garantere at det ikke kan bli kortvarige lokale sperrer med så mange samtidige brukere på et meget begrenset område. Av erfaring vet vi at området på Huk badestrand er blant “flaskehalsene” når det gjelder kapasitet selv om vi har egen basestasjon på denne populære badestranden, sier Amundsen.

Amundsen anbefaler Telenors kunder å bruke tobåndstelefoner (dual band) i de omtalte områdene for å være sikret best mulig ringemuligheter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse