Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft skal flate ut

OSLO: Microsoft og Bill Gates (bildet) opplever nok et år med rekordvekst – denne gang vokser de med hele 29 prosent. Men programvareselskapet varsler lavere vekst neste år.

– I kommende år vil ikke omsetningsveksten fortsette å stige. Dette skyldes lavere PC-etterspørsel, usikkerhet rundt år 2000-problemene og usikker global økonomi, sier finanssjef Greg Maffei i Microsoft.

Knalltall
Men enn så lenge leverer verdens største programvareselskap knalltall. Maffei hevder årsakene til dette hovedsakelig er fortsatt etterspørsel etter Windows, introduksjonen av ny Office-pakke og godt salg av tjenerprogramvaren Windows NT, SQL og Exchange.

Omsetningen økte fra 120 milliarder kroner i 1998 til 155 milliarder kroner i 1999 (regnskapsåret avsluttet 30. juni). I samme periode økte overskuddet (resultat etter skatt) med hele 57 prosent, fra 35,2 milliarder kroner til 61,1 milliarder kroner.

Sterkt kvartal
Og tallene er like sterke når man kun ser på de tre siste månedene. Da økte omsetningen med 29 prosent, fra 33 milliarder kroner til 45 milliarder kroner.

Resultatet etter skatt økte i denne perioden med 63 prosent, fra 11 milliarder kroner til over 17 milliarder kroner.