Nettbok

Annonse


Bokkilden taper millioner

Nettbok

Schibsted startet Bokkilden etter modell av den amerikanske suksesshistorien Amazon, og la 1,5 millioner titler ut for salg, skriver Dagens Næringsliv.

Forventet tap
Internettsalget har vært svært beskjedent. Av en samlet omsetning på vel tre millioner kroner har netthandelen bare stått for 937.000 kroner. Resten av omsetningen kommer fra den fysiske bokhandelen i Oslo.

Regner man med en gjennomsnittspris på 200 kroner per bok, som kanskje er noe i overkant, finner man ut at drøye 4.600 bøker ble solgt over nett i fjor. Allikevel er ikke daglig leder Else Pran bekymret.

Annonse


– 9,8 millioner i minus i fjor var omtrent som beregnet. Alle som skal sette i gang business på nettet må regne med at det tar tid før omsetningen kommer, sier daglig leder Else Pran til Dagens Næringsliv.

Går bedre
Det kan allikevel se ut til at Bokkilden er på bedringens vei. Salget øker nå betraktelig fra måned til måned.

– Det er nå vi ser at nettmarkedet tar av i Norge. Juli er vanligvis en ikke-bokmåned. Nå ser vi at vi økte salget med mellom 30 og 35 prosent fra mai til juni. Og det kan se ut til at vi får en ytterligere økning på 50 prosent fra juni til juli, sier Pran.

Pran er faktisk så optimistisk at hun ikke utelukker at nettbokhandelen kan gå med overskudd allerede neste år, selv om budsjettene ikke legger opp til dette før i år 2001, skriver Dagens Næringsliv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse