Gerstner, Louis

Annonse


IBM dropper minneproduksjon

Gerstner, Louis

På grunn av overproduksjon, og fallende priser, er markedet for minnebrikker en arena med små marginer. Nå forlater IBM dette markedet og lar tidligere partner Toshiba på egen hånd omstrukturere minneprodusenten Dominion til mer lønnsom drift, skriver Finansavisen.

Fall på 70 prosent
Markedet for minnebrikker har det siste året vært knallhardt og gjennomsnittsprisen på minnebrikker for vanlige PC-er har falt med hele 70 prosent.

For IBM var denne delen av virksomheten i første kvartal et tapsprosjekt, selv om resultatet for hele konsernet i denne perioden viste en bedring på 42 prosent.

Annonse


Toshiba blir nå alene om å omstrukturere Dominion i en tid hvor andre minneprodusenter, rammet av tap, inngår partneravtaler i øst og vest.

Toshiba kan få det tøft
NEC og Hitachi kunngjorde i forrige måned at de vil samarbeide for å kutte kostnadene når neste generasjon DRAM-brikker skal utvikles. Toshiba kan med andre ord få det tøft, og flere analytikere har uttalt seg negativt om Toshibas kjøpsplaner, skriver Finansavisen.

IBM er ikke den første som trekker seg ut av et tøft minnemarked. I midten av nittiårene satte selskaper som Winbond, Mosel og Samsung i gang med en kjempeproduksjon av DRAM-brikker, noe som førte til overproduksjon og fallende priser, ifølge Finansavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse