Annonse


Flere surfer mindre

– Det skyldes at nye brukere ikke er like motiverte til å surfe som tidligere. Dessuten har den første fascinasjonen gått over hos etablerte nettbrukere, og deres surfing er blitt mer målrettet, sier avdelingsleder Ulf Andersen i Norsk Gallup til Dagens Næringsliv.

Internett på mobilen
Andersen mener at denne trenden vil holde seg stabil i nærmeste fremtid. En mulig eksplosjon i internettbruken vil først komme når WAP-telefonene (Wireless Application Protocol) får fotfeste.

Ikke siden mars 1998 har så mange nordmenn daglig vært koblet opp mot Internett som i juni. Den mest regntunge måneden på 133 år førte til 383.000 nordmenn som daglig surfet på nettet, ifølge tall fra Norsk Gallup.

Dårlig vær
– Når det er dårlig vær, er folk mer inne, og da er det sannsynlig at internettbruken øker, sier Andersen til Dagens Næringsliv.

Annonse


1.740.000 nordmenn har tilgang til Internett, et tall som har vært stabilt siden november i fjor. 1.266.000 personer var tilkoblet i løpet av juni. 55 prosent av husstandene i landet som har PC, 563.000, er koblet på nettet.

Menn flere klikk foran
Menn ligger stadig flere klikk foran kvinner når det gjelder internettbruk.

27 prosent av alle norske menn med tilgang til Internett var pålogget daglig i juni. For kvinner derimot, var tallet 16 prosent, viser tallene fra Norsk Gallup.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse