Compaq Presario

Annonse


PC verre enn støvsuger

Compaq Presario

To av tre danske hjem har investert i minst én maskin, men ikke engang tjue prosent slår den på hver dag, og over halvparten bruker PC-en mindre enn en gang i uken. Det viser en undersøkelse gjort på oppdrag av Morgenavisen Jyllands-Posten.

For vanskelig
PC-en er alt for vanskelig å bruke for alminnelige mennesker. I motsetning til støvsugeren, som fungerer ved et enkelt trykk på en knapp, krever PC-teknologien omtrent ekspertviten hvis man skal kunne utnytte dens mange muligheter.

– PC-er kan være utrolig innviklet å bruke. Det er vanskelig å få systemene til å fungere, og programmene er ofte uoversiktlige fordi de kan langt mer en man i realiteten har behov for, fastslår formann i Dansk Dataforening, Per Helle.

Annonse


Produsentenes behov rår
Helle mener at produsentene og ikke kundenes behov får lov til å styre utviklingen når maskinene blir kraftigere og programversjonene større.

– Produsentene burde tilby noen spesielle utgaver av maskiner og programmer som kan det mest grunnleggende og er lettere å betjene. Kanskje til og med til en billigere pris, siger Helle til Jyllands-Posten.

Hos Microsoft Danmark innrømmer man at leverandørene har et ansvar for at danskenes dyrt innkjøpte maskiner blir brukt.

Kan bli bedre
– Vi skal selvfølgelig sikre oss at folk kan bruke våre produkter. Derfor investerer vi også mye penger i forskning i brukervennlighet. For selv om produktene de senere år er blitt markant lettere å betjene, kan de selvfølgelig fortsatt bli bedre, sier markedssjef hos Microsoft Danmark, René Crone.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse