Fusjonen1

Annonse


Kapret milliardoppdrag

Fusjonen1

Oppgaven med å få Telianor på børsen er det desidert største oppdraget som noensinne har vært gjennomført i Norden, og for tiden også det største i verden. Dette har fått alle de store investeringsbankene på banen i håp om å kapre kontrakten, melder den svenske næringslivsavisen Dagens Industri.

Milliardinntekter
Verdien på Telianor er beregnet til mellom 300 og 400 milliarder kroner. Selv om det er et mindretall av aksjene som skal på børs, dreier det seg likevel om inntekter i milliardklassen for de ansvarlige investeringsbankene.

Til sammenligning kostet børsintroduksjonen av svenske Scania om lag en milliard kroner, og i dette tilfellet var det snakk om aksjer for knapt 20 milliarder kroner.

Annonse


Også den gang var det Morgan Stanley og Warburg som fikk oppdraget, men da sammen med SEB. I Telianor skal det nå selges aksjer for mer enn fire ganger Scania-emisjonen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse