Hofstad, Arnfinn (Fornebu

Annonse


Vil stoppe Hermansen-hets

Hofstad, Arnfinn (Fornebu

Den siste tidens kritikk av Hermansens rolle i fusjonsprosessen mellom Telenor og Telia har opprørt Hofstad, melder Aftenposten.

Kampanje
– Dette er en regelrett kampanje mot Hermansen. Når svenskene velger å kjøre denne i pressen, må vi foreta oss et eller annet. Jeg vil drøfte saken med departementet i dag, sier styreleder Arnfinn Hofstad til Aftenposten.

Kritikken blusset opp etter Wall Street Journal spekulerte i at Hermansen skulle ha tilbudt eierandeler i det fusjonerte selskapet til toppsjef Peter Bonfield i British Telecommunications. ITavisen hadde da avslørt at et intimt lunsjmøte mellom Bonfield, Hofstad, Hermansen og Telias styreleder Jan Stenberg hadde funnet sted.

Annonse


Hermansen har senere rykket ut i en pressemelding og avkreftet dette.

Undrende til kritikk
– Vi stiller oss undrende til kritikken i pressen mot Hermansen stilling. Fusjonsavtalen mellom svenske og norske myndigheter er helt klar i forhold til hvordan administrasjonen av det nye selskapet skal være, sier statssekretær Svein-Ottar Sandahl i Samferdselsdepartementet til Aftenposten.

Men den politiske ledelsen ser foreløpig ingen grunn til å ta kritikken av Hermansen opp med politisk ledelse på svensk side.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse