Nokia NMT 450/540

Annonse


Stoler ikke på Telenor

Nokia NMT 450/540

Bakgrunnen er at tilsynet slett ikke stoler på Telenors forsikring om at man ikke misbruker NMT-kunderegisteret til å gi kundene gode tilbud på GSM-abonnement. Det har ikke Telenor lov til av konkurransehensyn, melder Aftenposten.

NetCom uten tilgang
Telenors GSM-konkurrent NetCom har nemlig ikke tilgang til denne verdifulle basen som ved forrige årsskifte talte vel 167.000 kunder. En av de nærmeste dagene vil Konkurransetilsynet ta endelig stilling til saken.Ifølge Aftenposten peker det meste i retning av at tilsynet kommer til å gi Telenor Mobil et pålegg om all påtenkt informasjon til NMT 900-kundene heretter skal sendes Konkurransetilsynet for forhåndsgodkjennelse.

NMT 900 skal avvikles
Samferdselsdepartementet har bestemt at NMT 900-systemet skal avvikles senest ved utgangen av 2001.

Annonse


Telenor Mobil har påpekt at de derfor har en informasjonsplikt om dette overfor NMT 900-kundene.

Stoler ikke på Telenor
Konkurransetilsynet er ikke uenig, men stoler altså ikke mer på Telenor enn at de nå har varslet NMT-monopolisten om at pålegg om forhåndsgodkjennelse må vurderes, skriver Aftenposten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse