Hercz,Robert.gif

Annonse


Teletopia slo Telenor

Hercz,Robert.gif

Adm. direktør i det lille teleselskapet Teletopia, Robert Hercz, avleverte søknaden allerede dagen etter at konsesjonen blir offentliggjort.

– Vi fikk første en muntlig henvendelse fra Teletopia like etter at konsesjonen ble utlyst, så fulgte den skriftlige henvendelsen via fax, sier sjefingeniør Vibekke Kvål Grevstad i Post- og teletilsynet til ITavisen.

Liten, men stor
Teletopia er en relativt liten telebedrift som utelukkende har spesialisert seg på produksjon av avanserte teletjenester som 800 – Gratis Grønt Nummer, med 26 ansatte og omsatte i fjor for om lag 50 millioner.

Annonse


Selskapet har allikevel skaffet seg store kunder som Oslo Lufthavn, TV2, Statens Vegvesen, NetCom Klart Svar og Norsk Rikstoto. Teletopia som ikke satser på egen infrastruktur, har vært en konstant torn i øyet på statskjempen Telenor.

– Siden vi ble etablert i 1994 som den fjerde teleoperatøren i Norge etter Telenor, Telenor Mobil og NetCom, har vi nærmest bodd i retten (konflikter med Telenor red.anm), og vært Post- og teletilsynets største kunde, sier Hercz til ITavisen.

Surfer på SMS-bølgen
– Er dette bare et PR-stunt eller vil Teletopia ha nytte av en slik prøvekonsesjon?

– Vi kommer ikke til å selge billige UMTS-abonnement. Den jobben overlater vi til de andre. Teletopia søker om prøvekonsesjon for å teste i et lite nett i Oslo slik at vi kan utvikle brukervennlige og interessante teletjenester som vi senere vil tilby via de andre operatørenes UMTS-nett.

Teletopia anmodet Telenor om å få installere en egen SMS-sentral i Telenor Mobils nett allerede for mer enn et år siden. Denne saken er nå gått til megling hos PT og Hercz regner derfor med å være i drift med egen SMS-tjeneste i løpet av kort tid.

Verdens beste
Når de store netteierne har bygget ut UMTS-nett etter årtusenskiftet vil Hercz være godt rustet til å tilby en lang rekke spennende tredjegenerasjonstjenester, uten å ta de tunge investeringene som et UMTS-nett fordrer.

– Vi er en liten og smidig aktør som vil tilby verdens beste teletjenester, sier Hercz ubeskjedent til ITavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse