Annonse


GSM 1800 nett i Ålesund

Det vil i første rekke være i Ålesund sentrum at GSM 1800 vil avlaste det opprinnelige GSM-900 nettet. Her er det satt opp fem nye 1800-celler som allerede tar ca 10 prosent av mobiltrafikken, melder Telenor.

Når det nye GSM-1800 nettet i Ålesund er i full drift regner Telenor med å kunne doble mobilkapasiteten i den indre bykjernen sammenlignet med dagens kapasitet på GSM 900.

Mange nye stasjoner
I Ålesund har Telenor i år satt i drift ny stasjon for GSM 900 i Skutvika, Breivika og i Grimmer-gården (kommer denne uken), og vil også før ferien sette i drift nye stasjoner på Hatlane og Eikenosen.

Videre i år vil det komme stasjoner i Fagerlia, på Lerstad og i Langevågen. Dette gjøres for ytterligere å øke kapasiteten samtidig som det også vil bedre innendørs mobildekning i disse områdene av byen.

Annonse


Utprøvd
Prøvenettet som de siste ukene har vært i drift for GSM-1800 i deler av byen, viser at enkelte basestasjoner avvikler svært mye mobiltrafikk sammenlignet med byområder som allerede har GSM-900 dekning.

I Ålesund sentrum foregår det i perioder ekstremt mye mobiltrafikk. Det topper seg spesielt i forbindelse med store arrangementer og messer i byen. slik som Sunnmørs-messa, Bygg- og Bo-messa og andre større arrangementer.

– Vi venter også mye trafikk i forbindelse med Ålesundsdagene. Dette viser at det er et stort behov for å bygge nytt mobilnett i denne byen sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Mobil.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse