lommePC (illustrasjon)

Annonse


Nå kommer lommePCene

lommePC (illustrasjon)Verdensmarkedet øker med 30 prosent årlig frem til 2003, da det vil bli solgt om lag 21 millioner enheter.

Øker 47 %
I 1998 ble det solgt 3,9 millioner håndholdte PCer i verden.

Allerede i år øker dette tallet med 47 prosent, til 5,7 millioner, hevder markedsanalysebyrået. Og veksten vil fortsette i årene fremover, slik at tallet i 2003 vil ligge på 21 millioner, ifølge Gartner Groups analyse.

Til sammen var det solgt 8,2 millioner i 1998, dette vil øke slik at selskapet regner med at totalt volum vil være på 32,5 millioner i 2003.

Annonse


Også programvare
Dette skulle gi godt grunnlag for programvare- og systemhus til å satse på å utvikle håndholdte løsninger i årene som kommer.

Omsetningen vokser også i dette segmentet: Markedet passerte 1,6 milliarder dollar i 1998, det vil være på 2,3 milliarder i år og vil nå 7,2 milliarder i 2003.

Operativsystem-krig
Gartner Group våger også å spå at PalmOS og Microsoft Windows CE vil være vinnerne i operativsystem-krigen. Disse to merkene hadde 67 prosent av markedet i 1998. I 2003 vil de være totalt dominerende, med 92 prosent av markedet.

Denne utviklingen skyldes at Internett gir en helt ny markedssituasjon, hevder Gartner Group.

– Den tradisjonelle styrken til håndholdte enheter har vært der man hadde behov for tett integrasjon mellom programvare og hardware til bestemte formål, sier Gartner Groups Scott Miller i en pressemelding.

– Nå er imidlertid så vel den stadig omseggripende e-posten samt generell Internett-aksess i ferd med å endre reglene i markedet. Samspill mellom form og funksjon vil fortsatt være en kritisk faktor for håndholdte maskiner. Men samtidig vil det være en forutsetning for suksess at man kan tilby sømløs kommunikasjon og tilgang til tredjeparts applikasjoner, hevder Miller.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse