Siemens/Fujitsu

Annonse


Tysk-japansk IT-bryllup

Siemens/Fujitsu

De to selskapene annonserte torsdag ettermiddag at de skal samarbeide om å utvikle, produsere og markedsføre en komplett portefølje av datamaskiner. For å oppnå dette danner de et nytt felles selskap: Fujitsu Siemens Computers.

Mot tredje plass
Målet er blant annet å innta 3. plassen, etter Compaq og Dell, i datamaskinmarkedet (PC-er og Intel- og UNIX-baserte tjenere, samt stormaskiner).

Etter sammenslåingen hevder de to selskapene å være femte størst i verden.

Annonse


Effektivt og lønnsomt
I en pressemelding legger Siemens konsernsjef Dr. Heinrich von Pierer vekt på at det nå får full tilgang til det globale IT-markedet.

Fujitsus toppsjef, Naoyuki Akikusa, mener det nye selskapet vil føre til økt effektivitet og lønnsomhet, samt at det japanske selskapet får verdifull tilgang til det europeiske markedet.

9.600 ansatte
Det nye selskapet får til sammen 9.600 ansatte, hvorav 8.000 fra Siemens og 1.600 fra Fujitsu. Siemens datavirksomhet omsetning ligger på 32,5 milliarder kroner, mens Fujitsu omsetter for om lag halvparten av dette – ca. 16 milliarder kroner.

Moderselskapene Siemens og Fujitsu vil hver ha 50 prosent av aksjene i det nye selskapet.

Dersom det nye selskapet godskjennes av de to lands reguleringsmyndigheter, så kan Fujitsu Siemens Computers være en realitet allerede 1. oktober i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse