Palm V

Annonse


Java kommer på Palm

Palm V

3Com og Sun Microsystems har inngått en avtale. De skal integrere Suns Java-teknologi med plattformen for lommePC-er fra 3Coms datterselskap Palm Computing, heter det i en pressemelding fra 3Com.

Selskapet skal levere en versjon av Java 2 Platform Micro Edition til 3Coms PalmOS. I tillegg blir også Suns K Virtual Machine (KVM) tilgjengelig for PalmOS. KVM er en nøkkelkomponent i Java 2 plattformen.

Trådløs Internett
Sun og 3Com skal utvikle totalløsninger for å levere informasjon og Java-applikasjoner til Palm-basert utstyr via Suns programprodukter.

Annonse


Man undersøker dessuten muligheten for å integrere program fra Sun med 3Coms Palm.net tjenester, som er den nye tjenesten for trådløs tilknytning til Internett og beskjedhåndtering fra 3Coms lommePC Palm VII.

Kraftige applikasjoner
KVM gjør det mulig å skape kraftige, fleksible og innovative Java-baserte applikasjoner til “små” produkter som lommePC-er, mobiltelefoner og personsøkere.

Eksempel på løsninger er:

  • Trådløs tilgang til Internett
  • Elektronisk handel
  • Banktjenester over Internett
  • Tilgang til informasjon over Intranett for selgeren i en bedrift, innen helsetjenesten og innen transport.

Mange analytikere spår at Java-plattformen kommer til å dominere utviklingen av virksomhetskritiske applikasjoner.

Bedre for Internett
– Ved at Palm-plattformen integreres med Suns Java-teknologi kan Palm-produktene integreres ennå mer med Intranett og Internett. Vår felles teknologi vil gi organisasjoner et standardmiljø for hurtig distribusjon av informasjon, sier Robin Abrams, sjef i Palm Computing.

Vil lage løsninger
– Vi vil arbeide med ledende utviklere som 3Com for å levere Java-baserte løsninger til brukere over hele verden, sier Mike Clary, sjef for avdelingen Consumer and Embedded i Sun Microsystems Inc.

– Siden Palm støtter Java 2 Platform Micro Edition, gis det muligheter for utviklerne til å skape kostnadseffektive løsninger for elektronisk handel, underholdning, informasjon og avanserte telefonitjenester, sier han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse