Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skytshelgen for Internett?

TELEGRAM: Flere katolikker presser nå på for å få oppnevnt en egen skytshelgen for nettet. Når en maskin crasher kan det være godt å ha høyere makter å ty til. Eder og forbannelser hjelper jo ikke.

St. Isidor fra Sevilla er, ifølge BBC News, Pave Johannes Paul IIs kandidat. Han skal ha laget verdens første database – et 20 binds leksikon.

Konkurranse
Det er særlig spanjolene som presser på for å få utnevnt en skytshelgen for Internett. Flere enn paven har foreslått velegnede kandidater.

Tidligere har ITavisen fortalt om gruppen som driver en kampanje for helgenen St. Pedro Regaldo, en person som kunne reise med lynets hastighet og som blant annet ble observert to steder på samme tidspunkt.

En katalansk gruppe har forslått den lokale helgenen Santa Tecla til ”jobben”.

Den katolske kirken og Internett
BBC understreker at dette er spekulasjoner, men de har tatt kontakt med Den katolske kirkens informasjonsbyrå i Storbritannia (Catholic Media Office).

Talsmann Tom Hallwood slår fast at ”det finnes skytshelgener for så mye rart at hvorfor skulle vi ikke ha en egen skytshelgen for Internett? Det er en god ide og (en skytshelgen) vil kanskje kunne hjelpe oss alle når vi får dataproblemer!”

Den katolske kirken har sett mulighetene som ligger i Internett – Pavens taler kringkastes live og Vatikanets radio kan høres over nettet. Serverne katolikkene bruker for å møte pågangen på sine hjemmesider har fått navn etter erkeenglene Rafael, Gabriel og Mikael.

Annonse