Annonse


Mistillit til gigantplaner

Qwest har varslet at de gjerne vil kjøpe opp to store telekonsern – US West og Frontier. Disse var i ferd med å akseptere å bli kjøpt opp av konkurrenten Global Crossing, men nå har Qwest overrasket markedet med sitt bud på nærmere 430 milliarder kroner.

Styrker Qwest
Ifølge nettavisen Total Telecom er Qwest USAs fjerde største teleoperatør når det gjelder langdistansesamtaler. Selskapet tilbyr også Internett og datakommunikasjon.

US West – en av de gjenværende Baby Bells – kan styrke Qwest når det gjelder markedet for lokaltrafikk i en hel rekke stater. Frontier er USAs femte største selskap på langdistanse, og har også lokaltrafikk, mobil og en del virksomhet når det gjelder Internett.

Naturlig sammenslåing
– Selskap som Qwest og Global Crossing er i ferd med å bygge førsteklasses fiberoptiske nettverk, som vil være en nøkkel for morgendagens teleselskap, men de har verken kunder eller omsetning ennå, sier teleanalytikeren Jeffrey Kagan, ifølge Total Telecom.

Annonse


– Selskap som US West og Frontier har mer gammeldags nettverk, men de har kundene og omsetningen. Så det er naturlig at de vurderer mulighetene for en sammenslåing, sier han.

Om Qwest lykkes vil resultatet bli et selskap med 32 millioner kunder og 176 milliarder i omsetning i år 2000. Selskapet har nå en tiendedel av dette i omsetning.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse