Iridiumsatelitt

Annonse


Iridium kutter hardt

Iridiumsatelitt

Iridium lanserte verdens første selskap med satellittelefoni. Men selskapet er i krise og den tidligere ledelsen har forlatt selskapet. Nå kutter selskapet hardt ned på kostnadene. 15 prosent av staben må gå. I tillegg kuttes prisene på utstyr og tjenester, melder nettavisen Total Telecom.

Langt bak skjema
Håndsett har gått ned i pris fra over 30.000 kroner, til noe over 20.000. Da tjenesten ble lansert var prisen om lag 54 kroner for ett minutts samtale. Nå lanseres priser på mellom 15 og 32 kroner for samme taletid.

Selskapet skal ha regnet med å ha om lag 500 000 abonnenter ved årsskiftet. Selskapet hadde 10.300 kunder i april Antallet skal nå så vidt ha passert 15.000. Aksjekursen har falt med 90 prosent i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse