Hopp til navigasjon Hopp til innhold

EU utsetter Telianor

OSLO: EUs konkurransekommisjonær Karel van Miert utsetter fusjonen mellom Telia og Telenor. Nå vil han og kommisjonen granske fusjonen i opp til fire måneder til.

van Miert, Karel
Dette framgår av en pressemelding som EU-kommisjonen sendte ut tirsdag kveld.

Skuffet Hermansen
I en pressemelding fra Telenor har Tormod Hermansen, kommende konsernsjef i det sammenslåtte Telenor/Telia, har følgende kommentar:

– Det er naturligvis skuffende at kommisjonen velger å forlenge analysen av sammenslåingen mellom Telenor og Telia. Men vi har hele tiden vært klar over at mange større fusjoner har gått til en fase 2-behandling. Dette er en stor sammenslåing, og den første i sitt slag i EU.

Videre heter det at Telenor og Telia går inn i fase 2-behandlingen med stor optimisme.

– Vi er overbevist om at kommisjonen vil se fordelene for forbrukerne ved en sammenslåing mellom Telenor og Telia. En sammenslåing vil ikke virke begrensende på konkurransen. Snarere åpner den for nye aktører i det nordiske markedet, samtidig som det sammenslåtte selskapet kan bidra til økt konkurranse i andre deler av Europa. Forbrukerne i hele Europa vil få glede av at det dannes et nytt, innovativt og konkurranseinnstilt telekomselskap, hevder Hermansen.

Stikkord: Mobil