Pfeiffer, Eckhard

Annonse


Compaq sprekker

Pfeiffer, Eckhard

John Rose er mangeårig Compaq-medarbeider og var en av Pfeiffers nærmeste medarbeidere. Han ledet både Compaqs storkundeavdeling og ledertroikaen som ble opprettet da Pfeiffer forlot selskapet.

Sent ute
Compaq vil ikke opplyse hvorfor Rose slutter, men andre sier at Rose var sent ute med å utnytte e-handelsteknologien som Compaq overtok etter Tandem og Digital.

Ben Rosen, Compaqs mektige styreformann, holder åpenbart våropprydning.

Annonse


Capellas blir daglig leder
Rose blir nå erstattet av Enrico Pesatori. Samtidig tiltrer Michael D. Capellas som daglig leder (chief operating officer). Capella kommer fra lederstillinger i Oracle, Schlumberger og SAP America. Pesatori kommer fra lederjobber hos Olivetti, Zenith, Digital og Tandem.

Compaqs styreformann Ben Rosen leter fortsatt etter en toppsjef som kan etterfølge Pfeiffer.

Hjerneflukt i sjefssjiktet
– Dekkstolene er i bevegelse. Jeg vet ikke om skipet vil synke, men det går i hvert fall for halv maskin, sier en amerikansk analytiker.

En rekke Compaq-sjefer har sluttet de siste to månedene. Finansdirektør Earl Mason sa opp samtidig med Pfeiffer. Sluttet har også John Rando, senior vice president og sjef for Compaq Services, Kenny Kurtzman, sjef for Compaq.com, David Gow, direktør for strategisk planlegging og Mike Heil, internasjonal salgsdirektør.

Flust opp med fete jobber
Ex-sjefene har ikke hatt problemer med å finne nye erjobb. USA har underskudd på dyktige ledere, og tilbyr sekssifret dollarlønn til attraktive søkere. Mens sjefene ved Compaqs hovedkontor i Houston kopierer sine CV-er, gnir hodejegerne seg i hendene: Compaq er klar for innhøsting!

Det hviler for tiden en business-as-unusual atmosfære over Compaq. Hvis ledersjiktet fortsetter nedsmeltingen særlig mye lenger, kan det begynne å spøke for Ben Rosens hjertebarn.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse