Virus (tegning)

Annonse


Nytt supervirus angriper Norge

Virus (tegning)

Viruset kalles Worm.Explore.Zip og spres via e-post. Det kommer på samme måte som Melissa-viruset som et elektronisk brev med en vennlig hilsen og et komprimert vedlegg. Når mottakeren åpner dette spres viruset i datamaskinen.

Viruset rammer mottakerens e-postsystem og lager en kopi av seg selv til alle som sender e-post til den utsatte datamaskinen, skriver Aftonbladet på nett.

Verre enn Melissa
På samme måte som Melissa-viruset trenger dermed Worm.Explore.Zip inn i nettverk og ”kveler” datamaskinene med store mengder genererte data. Men det nye superviruset har også en annen ubehagelig egenskap som Melissa ikke hadde. Det smitter filer som er laget med utbredte program, som for eksempel Microsoft Word og Excel, og gjør dem ulesbare.

Annonse


– Dette viruset er mer destruktivt enn hva Melissa var. Det er imidlertid for tidlig å si hvor stor skade det kommer til å gjøre, sier Bill Pollak. Han er talsmann for Computer Emergency Response Team på Carnegie Mellon-universitetet i Pittsburgh i USA.

Hans kollega Shawn Hernan mener at det sprer seg raskt på steder som allerede er rammet, men at spredningen mellom ulike adresser fortsatt går ganske langsomt.

Slett vedlegg
Hernan advarer alle som får den aktuelle e-posten:

– Åpne for all del ikke vedlegget. I så fall vil ingen skade skje.

Dette er tredje gang på kort tid et datavirus rammer datamaskiner over hele verden. Først var det Tsjernobyl, deretter Melissa og nå altså Worm.Explore.Zip.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse