Kyocera bildemobil

Annonse


8 av 10 med mobil i 2003

Kyocera bildemobil

Selv om de skandinaviske landene ligger helt på toppen i mobilverden, ser det ikke ut til at tempoet vil slakke av. Finland har i dag en dekning på nesten 60 prosent, mens omtrent halvparten av befolkningen i Norge og Sverige har en mobil.

Beholder ledelsen
Ifølge en undersøkelse gjennomført av det svenske markeds- og mediebyrået Dataquest vil Skandinavia beholde sin ledelse om fem år, på tross av den kraftige veksten i resten av Europa, skriver Finansavisen.

Årsaken til veksten skal skyldes nye tjenester fra selskaper som Europolitan, NetCom og Sonera.

Annonse


Italia størst
Ifølge undersøkelsen økte antallet europeiske mobilbrukere med 66 prosent i fjor, til om lag 100 millioner. Veksten var størst i Østerrike, der markedet doblet seg, tett fulgt av Frankrike og Italia med henholdsvis 90 og 75 prosents vekst.

Italia med sine nesten 60 millioner mennesker er i dag det største markedet, med over 20 millioner brukere. I år 2003 vil 73 prosent av alle italienere, tilsvarende 42 millioner, ha et mobilt alternativ.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse