Hopp til navigasjon Hopp til innhold

8 av 10 med mobil i 2003

OSLO: I løpet av fem år vil åtte av ti skandinaver ha anskaffet seg mobiltelefon, ifølge en ny undersøkelse. Nye tjenester som banktransaksjoner og e-post vil gjøre mobilen stadig mer utbredt.

Kyocera bildemobil

Selv om de skandinaviske landene ligger helt på toppen i mobilverden, ser det ikke ut til at tempoet vil slakke av. Finland har i dag en dekning på nesten 60 prosent, mens omtrent halvparten av befolkningen i Norge og Sverige har en mobil.

Beholder ledelsen
Ifølge en undersøkelse gjennomført av det svenske markeds- og mediebyrået Dataquest vil Skandinavia beholde sin ledelse om fem år, på tross av den kraftige veksten i resten av Europa, skriver Finansavisen.

Årsaken til veksten skal skyldes nye tjenester fra selskaper som Europolitan, NetCom og Sonera.

Italia størst
Ifølge undersøkelsen økte antallet europeiske mobilbrukere med 66 prosent i fjor, til om lag 100 millioner. Veksten var størst i Østerrike, der markedet doblet seg, tett fulgt av Frankrike og Italia med henholdsvis 90 og 75 prosents vekst.

Italia med sine nesten 60 millioner mennesker er i dag det største markedet, med over 20 millioner brukere. I år 2003 vil 73 prosent av alle italienere, tilsvarende 42 millioner, ha et mobilt alternativ.

Stikkord: Mobil