Powered by linux

Annonse


Siemens satser på Linux

Powered by linux– For oss er Linux et svært spennende system, sier Vidar Berg, direktør i Siemens divisjon IC Products i en Melding fra NewsWire, skrevet på oppdrag for Siemens.

– Gratis og stabilt
– Det er sjelden vi arbeider med et operativsystem som både dataekspertene og økonomene er like fornøyde med, men Linux er et slikt system. Dataekspertene liker det fordi det har store utviklingsmuligheter og er meget stabilt, mens økonomene setter pris på at Linux-konseptet i utgangspunktet er gratis, og at hardwaren er billigere enn konkurrentenes, sier Berg.

Siemens i Norge har allerede satt i gang arbeidet med å implementere SAP på Linux. En milepæl for denne satsingen nås i tredje kvartal. Da vil den første serveren for SAP som går på Linux blir satt i produksjon.

Første med SAP
– Så vidt vi vet er dette første gang Linux fungerer som operativsystem for SAP. Vi har stor tro på at dette vil fungere godt, selv om SAP er blant de tøffeste utfordringene et operativsystem kan stilles overfor, sier Sidney Tangen, produktsjef i Siemens.

Annonse


Det er for tiden pilottesting ute på 20-25 installasjoner, og ti av disse går på Siemens egen hardware.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse