Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Falske leserbrev på SOL

TELEGRAM: Internett-selskapet SOL Børs misliker at noen skriver innlegg på nettsiden StockTalk under falskt navn, men avviser at de har redaksjonelt ansvar.

SOL Scandinavia Online

Daglig leder Thorbjørn Bervik i nettselskapet SOL Børs avviser overfor Aftenposten at selskapet har noe redaksjonelt ansvar for informasjonen som ligger ute på selskapets nettsider.

Det inkluderer selskapets åpne diskusjonsforum for investorer på Internett, StockTalk.

Ikke ansvar
Aftenposten skrev tirsdag at adm. direktør Christian Huseby i Ocean Rig i forrige uke opplevde at noen skrev et innlegg i hans navn på SOL Børs’ nettside StockTalk.

– Vi har gått runder med Kredittilsynet, og fått en betenkning fra advokatfirmaet Schjødt, som konkluderer med at vi juridisk ikke har noe redaksjonelt ansvar for sidene våre, sier Bervik.

Ødelegger troverdigheten
SOL Børs har tre ansatte, og det er umulig for oss å redigere meldingene vi har liggende på StockTalk, sier Thorbjørn Brevik til Aftenposten.

– Det er helt klart at det er ødeleggende for troverdigheten vår. Det er uheldig, og så lenge det er uheldig må vi gjøre noe med det, sier Breivik.

Utestengt
I dette konkrete tilfellet er det lagt til informasjon om at innsenderen C. Huseby ikke må forveksles med adm. direktør Christian Huseby i Ocean Rig.

I tillegg er brukeren som skrev innlegget, utestengt fra StockTalk. På sikt kan det bli aktuelt å legge inn sperrer for hva brukerne kan kalle seg.

Annonse