jente/data

Annonse


NTNU med ny jenterekord

jente/data

NTNU dro i gang prosjektet ”Jenter og data” i 1997. For å få opp andelen ble det satt opp en egen jentekvote ved IT-studiene. Etter det har andelen kvinnelige søkere som har datateknikk som førstevalg økt jevnt og trutt.

Vant pris
I år er det opprettet en egen ”Linje for kommunikasjonsteknologi” ved Institutt for telematikk. Dette har tidligere vært et studietilbud for tredjeårsstudenter. Den nye linjen har 321 kvinnelige søkere til 90 studieplasser.

Andelen kvinnelige søkere ved de andre teknologilinjene ved NTNU har økt de siste årene. Det har også blitt flere jenter på de frie datastudiene på grunn-, mellom- og hovedfagsnivå.

Annonse


Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap fikk nylig NTNUs likestillingspris for 1999 for prosjektet Jenter og data

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse