Annonse


Bærbar håndfri er sikrest

– Et portabelt håndfrisett er det tilbehøret jeg anbefaler om man vil beskytte seg mot stråling mot mobiltelefoner, sa Kjell Hansson Mild på et seminar om mobil telekommunikasjon i Stockholm før helgen.

For høy grenseverdi
Kjell Hansson Mild, som arbeider med spørsmål omkring helserisiko i forhold til bruk av mobiltelefoni, mener også at dagens mobiltelefoner har en for høy grenseverdi i forhold til den tillatte strålingen, melder det svenske fagtidsskriftet Mobil.

I dag ligger det på 2 W/kg. Allerede ved verdier under 1 W/kg kan den elektromagnetiske strålingen forårsake negative helseeffekter, viser studier.

– Hvorfor krever ikke forbrukerne at utviklerne forteller eksakt størrelse på telefonens grenseverdi? I dag sier man bare at telefonen ligger under grenseverdien, men ikke med hvor mye, sa Kjell Hansson Mild.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse