Gates, Bill (smiler)

Annonse


Gates gir bort 37,5 mrd

Gates, Bill (smiler)

Familien Gates må åpenbart ha følt seg i det spandable hjørnet på onsdag i forrige uke. I tillegg til gaven til sin egen stiftelse, ga de også 50 millioner dollar (394 millioner kroner) til ”Program for Appropriate Technology in Health,” for å være med på å utvikle en vaksine mot malaria.

Uavhengig av dårlig PR?
Microsoft har fått mye dårlig PR i det siste, særlig etter den amerikanske regjeringens rettssak mot programvarehuset. Ifølge stiftelsens ledelse har ikke veldedighetsarbeidet til hensikt å motvirke det negative imaget.

”Vårt arbeid i stiftelsen har ingenting med Microsoft å gjøre, bortsett fra at stifteren også er Microsofts talsmann,” het det.

Annonse


Veldedige formål
Gaven på 5 milliarder dollar i Microsoft-aksjer til William H. Gates Foundation gir stiftelsen et kapitalgrunnlag på 10 milliarder dollar (78,74 milliarder kroner). En annen familiestiftelse, Gates Learning Foundation, har 1,3 milliarder dollar (10 milliarder kroner) til disposisjon.

Den store stiftelsen deler ut penger til prosjekter innen helsestell, befolkningskontroll og utdannelse over hele verden. Gates Learning Foundation, grunnlagt i 1997, bruker pengene til å øke kunnskapen til og forståelsen av Internett-aksess og IT-opplæring.

Ifølge stiftelsenes talskvinne har de hittil delt ut til sammen 475 millioner dollar (3,6 milliarder kroner).

IT-penger bak nr. 3 og 4
Resultatet av den siste gaven er at den store stiftelsen, som har navn etter og styres av faren til Bill Gates, blir den 3. største i USA. Den største, Lilly Foundation, er basert på legemiddelpenger og har 15 milliarder dollar (118 milliarder kroner) til disposisjon.

Nr 2, Ford Foundation, har 10.7 milliarder dollar (84 milliarder kroner) og kan snart bli tatt igjen av William H. Gates Foundation. David and Lucile Packard Foundation, opprettet av en av Hewlett-Packards grunnleggere, er nå på fjerdeplass med 9.6 milliarder dollar (75,59 millarder kroner).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse