E-handel (tegning)

Annonse


Venter mye mer e-handel

E-handel (tegning)

-Viktige, teknologiske revolusjoner er altid større enn noen forutser, sa Edward Kerschner fra analyse- og revisorselskapet Paine Webber i en tale til amerikanske investorer onsdag.Kerschner er ansvarlig for investeringsstrategien i selskapet.

– Selv de mest optimistiske prognosene er antakelig altfor konservative, sa han.

Rosenrødt
Kerschner henviste blant annet til prognoser om bilens tidlige vekst, som på Wall Street ble avfeiet som fantasifulle, mens de faktiske produksjonstallene oversteg de mest rosenrøde forutsigelsene.

Annonse


Det samme kan skje nå, selv om detaljhandel over nettet, ”E-tailing”, som Kerschner kaller det, kommer til å firedoble seg i løpet av de neste tre årene, fra 25 milliarder dollar i 1999 til cirka 100 milliarder.

Gambling
Men den rosenrøde fremtiden betyr ikke at det vil være enkelt å investere i elektronisk handel. Det er enkelt å starte forretning på Internett, og ”at man er først ute, er på ingen måte en garanti for at man overlever,” sa han.

For å underbygge dette, henviste han til hvordan en rekke av de ledende PC-selskapene fra det tidlige 80-tall forsvant. Allerede i 1984 hadde verdien av mange av disse selskapene sunket kraftig. I dag domineres PC-bransjen av selskaper som overhode ikke var med i den første gullalderen i 1982-83.

Større lagerlokaler
For øvrig kom Kerschner med en klar advarsel til eiendomsbransjen: Man må regne med lavere etterspørsel etter sentrale butikklokaler, mens behovet for lagerplass vil vokse og behovet for kontorlokaler vil holde seg konstant; alt på grunn av veksten i e-handel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse