Janco logo

Annonse


Telenor og Janco i kabelkamp

Janco logo

Telenor har i flere år tilbudt tjenesten til om lag 5000 husstander i området, men kan nå bli presset ut av Janco.

Mister oppdraget?
Telenor Avidi har fått kritikk fra beboerne for at tjenesten er ustabil og at de ikke har forholdt seg lojalt i rollen som underleverandør til borettslaget eget selskap Multinett.

Den eksisterende avtalen utløper i desember, og nå står Telenor i fare for å miste oppdraget til Janco

Annonse


Kabeltelefoni
Janco, som er Norges største kabelleverandør med om lag 320.000 abonnenter, har aldri tidligere levert tjenester til Holmlia.

– Vi ønsker å kunne tilby et bredbåndsnett, med telefoni, Internett og TV til flest mulig abonnenter i område. Vi har en klar fordel ved at vi kan tilby telefoni via kabel, slik at forbrukerne får et reelt valg til kobbernettet som Telenor eier, sier markedsdirektør Gunnar Evensen til ITavisen.

Evensen understreker viktigheten av at beboerne vil eie coaxkablene inn til veggen, i motsetning til Telenors kobberaksess (LLUB), som det i dag er liten politisk vilje til å frigjøre.

Gir ikke opp
Telenors kontrakt med borettslagets eget kabelselskap Multinett utløper 31 desember. Budkampen vil etter det ITavisen erfarer bli avgjort i løpet av måneden og selv om Telenor har blitt kastet som internettleverandør i Holmlia, gir de seg ikke uten sverdslag for å beholde de 5.000 kundene.

Verken markedsdirektør Trude Bjånes Marcussen eller Regionsjef Arild Rebbeng i Telenor Avidi var tilgjengelig for kommentar.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse