Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Land fikk Internett før TV

TELEGRAM: Tirsdag lanserte det lille buddhistiske kongedømmet Bhutan sin første Internett-tjeneste. Dermed fikk landet Internett før de fikk TV. Fjernsynet ble lansert dagen etter – på onsdag.

Bhutan er et lite, eneveldig kongedømme som har ført en særdeles isolasjonistisk politikk for å bevare nasjonal identitet, skikker og religion. Kanskje med god grunn. Lignende stater som Tibet og Sikkim har for lengst opphørt å eksistere som selvstendige nasjoner.

Cyber-alderens lys
Bhutan ligger klemt inne mellom mektige naboer. Tibet, styrt av Folkerepublikken Kina, i nord, og India i sør. Landet har 600.000 innbyggere som styres av den eneveldige kongen Jigme Singye Wangchuk, skriver BBC.

Lanseringen av Internett i landet har gitt kongen oppnavnet ”Cyber-alderens lys” på folkemunne.

Viktigere enn veier
Internett-lanseringen foregikk tirsdag, ifølge BBC, og nettet vil gi alle landets 20 distrikter e-postmuligheter og anledning til å hente ned nyheter eller å føre samtaler med mennesker fra hele verden.

Internett kommer til landet før mange av de mer landlige distriktene får veier med bedre standard enn kjerreveier.

DrukNet
DrukNet heter landets Internett-tjeneste og staten har investert 48 millioner dollar (377,15 millioner kroner) i et nytt digitalt telenettverk for å få det opp.

For den som vil vite mer om Bhutan finnes følgende hjemmesider: www.kingdomofbhutan.com/kingdom.html og www.bhutan-info.org/index.htm.

Annonse