Annonse


Land fikk Internett før TV

Bhutan er et lite, eneveldig kongedømme som har ført en særdeles isolasjonistisk politikk for å bevare nasjonal identitet, skikker og religion. Kanskje med god grunn. Lignende stater som Tibet og Sikkim har for lengst opphørt å eksistere som selvstendige nasjoner.

Cyber-alderens lys
Bhutan ligger klemt inne mellom mektige naboer. Tibet, styrt av Folkerepublikken Kina, i nord, og India i sør. Landet har 600.000 innbyggere som styres av den eneveldige kongen Jigme Singye Wangchuk, skriver BBC.

Lanseringen av Internett i landet har gitt kongen oppnavnet ”Cyber-alderens lys” på folkemunne.

Viktigere enn veier
Internett-lanseringen foregikk tirsdag, ifølge BBC, og nettet vil gi alle landets 20 distrikter e-postmuligheter og anledning til å hente ned nyheter eller å føre samtaler med mennesker fra hele verden.

Annonse


Internett kommer til landet før mange av de mer landlige distriktene får veier med bedre standard enn kjerreveier.

DrukNet
DrukNet heter landets Internett-tjeneste og staten har investert 48 millioner dollar (377,15 millioner kroner) i et nytt digitalt telenettverk for å få det opp.

For den som vil vite mer om Bhutan finnes følgende hjemmesider: www.kingdomofbhutan.com/kingdom.html og www.bhutan-info.org/index.htm.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse